EK Amsterdam 2016

Voor het EK Atletiek, dat dit jaar in Amsterdam gehouden wordt, heeft productiebedrijf Tandem een portretfilm gemaakt over meerkamper Eelco Sintnicolaas. Voor deze film hebben we de muziek, sound design en voice-overs verzorgd.

 

DSC_0581

 

De film is duidelijk verdeeld in twee werelden, de werkelijkheid waarin Eelco op de massagetafel ligt, en de gedachten die hij heeft terwijl hij gemasseerd wordt. Hij droomt over het EK, de Olympische Spelen en alle sporten die hij beoefent. Wij hadden de taak om deze twee wereld extra kracht bij te zetten door het gebruik van geluid en muziek. De droombeelden zijn erg episch geworden, waardoor we gekozen hebben voor eenzelfde benadering in het geluid. Alle bewegingen hebben we zeer groots laten klinken, door het gebruik van de juiste effecten op de sound design. De muziek hebben we zeer minimaal gehouden, om meer ruimte te laten voor de belangrijke sound design, op deze manier krijgen de bewegingen van Eelco de juiste lading mee. Deze bewegingen leiden de film, niet het ritme van eventuele muziek.

 

DSC_0579

 

Bij de beelden van de massagetafel hebben we gekozen voor alleen realistisch geluid, je hoort goed dat we terug worden gezogen naar de werkelijkheid. De beelden werken hier ook aan mee, wat onder andere te zien is aan het kleurgebruik.

 

 

 

 

 

De voice-overs zijn ingesproken door Eelco zelf, om de film heel dicht bij hemzelf te houden. Hij bleek een natuurtalent te zijn achter de microfoon!

 

Het mooie en uitdagende aan deze klus was dat we konden componeren op een andere manier, de grens tussen muziek en sound design vervaagde flink. We konden componeren met de elementen van het sound design, wat een bijzonder resultaat opleverde.

Datum

29 maart 2016

Categorie

Reclame