OMA

Deze animatie is gemaakt door Karolien Raeymaekers. De muziek is gemaakt voor de compositiewedstrijd van Soundtrack_Cologne, waarvoor we genomineerd werden voor de European Talent Award in 2015.

 

 

Vanwege de klassieke uitstraling van de animatie hebben we gekozen voor een compositie met piano en cello. Deze beide expressieve instrumenten hebben de emotie die al in het beeld zit kunnen versterken.

 

De film bestaat uit drie delen; het heden waarin het meisje aan het sterfbed van haar oma zit, een mooie herinnering aan vroeger waarin het meisje met haar oma speelt en een heel donker deel waarin het meisje erachter komt dat haar oma stervende is en daar van wegrent. Ze wil geen afscheid nemen omdat het te moeilijk voor haar is. Aan het einde komt ze erachter dat dit haar laatste kans is om afscheid te nemen en dat ze niet bang hoeft te zijn. Wat volgt is een emotioneel afscheid, dat heel mooi geanimeerd is.

 

 

Deze drie delen hebben allen een aparte benadering voor de muziek. Het heden is helemaal stil, om de realiteit meer kracht bij te zetten. Het gedeelte met de mooie herinnering is melodieus en er is een thema voor de oma en het meisje. Bij het donkere gedeelte hebben we gebruik gemaakt van clusters in de cello, en een hele donkere piano partij. De clusters in de cello zijn de stem van de oma, die vanuit de ogen van het meisje heel eng en onherkenbaar is op dat moment.

 

De cello is opgenomen door Nele Stuyck en de piano door Carla van Effeltaire. De sound design is gemaakt door Levi Mercurio.

Datum

4 november 2015

Categorie

Animatie