Overleven

Een geboorte is een eerste kennismaking tussen ouders en hun kindje, hun eigen vlees en bloed. Voor velen een roze wolk. Wanneer een kindje echter te vroeg geboren wordt, en dan hebben we het over een geboorte voor de 37e zwangerschapsweek, dan slaat de blijdschap om naar onzekerheid. Deze kindjes zijn zo klein dat ze veelal zelf niet goed kunnen functioneren, en dat ze daarom bij worden gestaan door apparatuur en een professioneel medisch team.


Een poëtische documentaire over extreme prematuriteit, waarbij filmmaakster Daisy Kanon de baby’s Liv (1150 gram) en Luanne (895 gram) vanaf hun geboorte volgden. Omringd door liefdevolle ouders, artsen en verpleging zullen de meisjes groter moeten groeien om zelfstandig te kunnen functioneren. Kwetsbaar en vol innerlijke kracht vertelt deze film een verhaal over leven.

 

Deze documentaire is gemaakt door Daisy Kanon.

 

 

Bij deze productie was het belangrijk om met een leeg hoofd filmmateriaal te gaan verzamelen, en gedurende het filmproces en de postproductie te ontdekken welke vorm en stijl van de film (en de muziek) het beste geschikt zou zijn om dit verhaal over leven te vertellen. Een film waarbij nauwe samenwerking nodig was tussen regisseur en componist, om samen dit interessante verhaal te vertellen.

Datum

4 november 2015

Categorie

Documentaire