Waterfilm

Voor Waterfilm producties hebben we muziek en sound design gemaakt voor twee promofilms. Waterfilm Producties is een productie bedrijf van Jeppe van Pruissen en Malcolm Duregger dat zich richt op het maken van verhalende film.

 

“De wereld verandert disruptief. Oude economieën worden links en rechts ingehaald. Het klimaat wordt onvoorspelbaar. Extremen nemen toe. Dat leidt tot gevaarlijke spanningen, maar ook tot fantastische uitdagingen. Het is namelijk ook een tijd van kansen. Van ongekende mogelijkheden. Als we maar meeveranderen. Film heeft de kracht om verandering te versnellen. Door bruggen te slaan, begrip te kweken, draagvlak te creëren. Dat hebben we niet zelf bedacht. Onze visie op film maken is gebaseerd wetenschappelijk onderzoek naar wat beeldverhalen doen met ons brein. En hoe films direct van invloed zijn hoe wij denken, beslissen en handelen. Heel kort komt het hierop neer: als verandering het doel is, is film dé manier om dat doel te bereiken.”

 

Voor deze film hebben we gekozen om de wereld die in het beeld te zien is te verklanken. Zoals de film verhalen vertelt, doet de muziek dit ook. De geluiden van de zee, de wind, de duinen en het ademen zijn allemaal elementen die we hebben samengevoegd in een soundscape, toewerkend naar een euforisch einde.

 

 

 

Deze promofilm laat zien wat je met film allemaal kunt bereiken. Er zitten twee gezichten in; een begin wat enigszins dramatisch is, over een wereld die aan het veranderen is. Daarna een optimistischer einde, waarin wordt verteld wat film kan betekenen voor de wereld. Deze twee gezichten zit ook in de muziek verwerkt; een cello benadrukt het dramatische, waarna het tempo omhoog gaat en een piano zorgt voor meer energie en een positievere noot.

 

Klik hier voor de website van Waterfilm Producties.

Datum

12 februari 2016

Categorie

Reclame