Over ons

MUZIKAAL EN AUTHENTIEK

Met ons team van componisten, producers, sound designers en musici produceren wij met passie en op authentieke wijze muziek voor merken en producten.

Authentiek

Onze projecten hebben elk een uniek plan van aanpak en geluid. Door onze interesse in een breed scala van stijlen en kennis van zowel moderne als klassieke technieken zorgen we dat elke productie het eigen authentieke geluid krijgt die het verdient.

Denkers & makers

Elke maker is anders en heeft zijn eigen visie en werkwijze. Foxhole Music bestaat uit een team van professionele componisten, producers, instrumentalisten en sound designers. Daarnaast hebben wij een groot netwerk van professionele muzikanten waarmee we graag samenwerken.

Experts

Met onze ervaring en professionele kijk op het werk weten we hoe we tot het beste eindproduct kunnen komen. We hebben de juiste opleidingen gedaan en hebben, door verschillende verdiepingen, de juiste specialisaties en een team dat elkaar perfect aanvult.

Onze Werkwijze

Bij aanvang van het werk stellen we samen met de opdrachtgever een plan op. We proberen bij projecten al in een vroeg stadium betrokken te worden zodat we kunnen meedenken over het doel van het project en de muziek. Projecten hebben er grote baat bij als er al tijdens het creatieve proces wordt nagedacht over de muziek, wat de planning, projectkosten en het eindresultaat positief zal beïnvloeden. De richting van een project zal anders zijn als er in het begin al goed is nagedacht over de muziek. Wij dragen hier graag ons steentje bij.

 

Beeld en muziek zullen samen tot een harmonieus geheel moeten komen om het project naar een grotere hoogte te tillen. Wanneer het opgestelde plan helder en akkoord bevonden is gaan wij aan de slag met het maken van muziek en geluidsdemo’s. Nadat deze demo’s goedgekeurd zijn beginnen we met het opnemen in onze studio. Met ons team van professionele musici zullen de opnames vooral in onze studio plaatsvinden. Als er instrumenten gevraagd worden die wij niet bespelen nodigen we professionele muzikanten uit ons netwerk uit. Niks is onmogelijk. Onze enorme passie voor muziek zorgt voor een hardwerkend team dat altijd voor het perfecte eindresultaat zal gaan.

Ontstaan

Foxhole Music is ontstaan in 2015. We komen allen voort uit een collectief genaamd SoundBreeders, in 2012 opgericht op de HKU. Dit collectief heeft met veel plezier aan vele soorten projecten samengewerkt; van documentaires tot reclames tot korte films en festivals.

Na verschillende mutaties binnen SoundBreeders wilden we onze ervaring, specialismen en expertise bundelen in een bedrijf waar we onze werkzaamheden op het hoogste niveau ten uitvoer konden brengen. Dit bedrijf is Foxhole Music geworden.

Visie

Muziek en geluid zal altijd de belangrijkste rol spelen in het opwekken of versterken van emoties. Muziek is daarom het perfecte medium om beeld te versterken en een stem te geven aan een identiteit, merk en product. Niet alleen de noten, maar ook de klank, stijl van productie, instrumentatie, interpretatie en alles wat muziek maakt tot wat het is, draagt bij aan de uitstraling van een merk of product.

Missie

Met ons professionele team van componisten, producers, sound designers en musici produceren wij met passie en op authentieke wijze muziek geluid voor de media.  Wij vertellen de verhalen van de opdrachtgever, de identiteit, het product of dienst in geluid en muziek.

 

FOXHOLE MUSIC ‘COMPOSING STORIES IN SOUND’

Team

Foxhole Music bestaat uit:

Toon Habraken

Componist en multi-instrumentalist. Door zijn achtergrond als muzikant probeert Toon altijd een of meerdere levende elementen toe te voegen aan zijn producties. Hij componeerde muziek voor producties die te horen en te zien waren op de VPRO, Nederlands Film Festival, Nederlandse televisie, Milaan Film Festival en Soundtrack_Cologne, waar hij genomineerd was voor een European Talent Award voor zijn inzending van de film OMA. Verder componeerde en arrangeerde hij muziek voor het Ars Musica orkest, voor The Inspiration.

Jesse Maasdam

All-round componist en sound designer. Jesse vindt plezier in het ontdekken en toepassen van nieuwe ideeën. Zijn “Mad Scientist”-instelling op het gebied van geluid gaat hand in hand met zijn affiniteit met computertechnologie, en maakt hem de aangewezen persoon voor het soepel laten verlopen van technisch veeleisende projecten.

 

Zijn werk in interactieve media is onder andere te horen in het PIT Museum in Almere en is tentoongesteld in het EYE filminstituut in Amsterdam.

Gijs van Amelsvoort

Componist, producer en pianist. Zijn muziek was onder andere te horen op de BBC, Q-Dance en op de VPRO. Zijn producties zijn genomineerd voor onder andere Soundtrack_Cologne European Talent Award, het Nederlands Film Festival, Nijmegen Go Short en BUMA Music In Motion Young Talent Award. 

 

‘Iets maken wat goed klinkt is belangrijk, maar iets maken wat een verhaal vertelt is magie.’

Opdrachtgevers